Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα

 ''Εμπρηστικοί Μηχανισμοί''
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το φαίνομενο της αύξησης  των εμπρηστικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές καθώς και της ''ποιοτικής μετάλλαξης'' των εμπρηστικών μηχανισμών...  

Στο  Συμπέρασμα αυτό  καταλήγει η πρόσφατη Έρευνά μου για το διάστημα (1996-2009), με τίτλο ''Εμπρηστικοί  Μηχανισμοί'',  η οποία περιλαμβάνεται,  στο ομώνυμο Βιβλίο μου, που σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει από γνωστό ''ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ''. Ειδικότερα:
  • Το 2009, αυξήθηκαν κατά (43,1%), σε σχέση με το 2008, οι εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς από άτομα ή ομάδες ατόμων, που δραστηριοποιούνται............ στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. 
  • Οι περισσότεροι από τους μισούς εμπρησμούς (με πρόθεση) σε αστικές περιοχές, και συγκεκριμένα οι (3) στους (5), προκαλούνται από άτομα ή ομάδες ατόμων, που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. 
  • Η ''βόμβα μολότοφ'', είναι εμπρηστικός και όχι εκρηκτικός μηχανισμός, όπως δέχεται πάγια η νομολογία των ποινικών Δικαστηρίων της χώρας μας.
Τα στοιχεία αυτά και πολλά άλλα χρήσιμα και πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα  εξάγονται από την ως άνω Έρευνα, που  σύντομα θα αναρτηθεί στο blog  http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ'', με την κυκλοφορία του ανωτέρω Βιβλίου.