Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη

Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα δάση μας για αντίποινα
Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ:
Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση. σύμφωνα με το Defencenet.
Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές.........
 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιργκιούν», ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά:
«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.
Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», είπε!
Δηλαδή εφάρμοζαν «αντίποινα» στα δάση της Ελλάδας με μυστικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι τα έκαιγαν! Ποιος ξέρει αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν συνεχίζονταν και το 2007 από τους ίδιους τους πράκτορες στην καταστροφή της Πελοποννήσου ή αν η τότε καταστροφή οφειλόταν σε άλλες «δυνάμεις» που είχαν σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.
Πηγή: Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προσωπική εμπειρία*
Πρόσφατα λοιπόν δημοσιοποιήθηκαν οι ανωτέρω δηλώσεις - ομολογία του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Μεσούτ Γιλμάζ, για την εμπλοκή των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) σε εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα, την περίοδο 1995-1997. Ανεξάρτητα αν στη συνέχεια ανασκεύασε τις τρομακτικές αυτές αποκαλύψεις, απλά για μένα προσωπικά επιβεβαιώθηκαν οι υπόνοιες - πληροφορίες που είχαμε όσοι είχαμε ασχοληθεί με το ανακριτικό έργο στις δασικές πυρκαγιές, και ιδίως αυτών που προκλήθηκαν στα νησιά του Αιγαίου από το 1998 και μετέπειτα. Ως γνωστόν, από το 1998, ανατίθεται στο Π.Σ. και η καταστολή των δασικών πυρκαγιών και συνακόλουθα και η αρμοδιότητα διενέργειας προανάκρισης στα εγκλήματα εμπρησμού δάσους. Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την πρόκληση εμπρησμών σε δάση της Ελλάδας από Τούρκους, είτε αυτοί ήταν πράκτορες ή παρακρατικοί ή άλλα εγκληματικά στοιχεία, επειδή ο ίδιος ήμουν αυτόπτης μάρτυρας εμπρησμού δάσους στη ΒΔ Χίο, το 1998, όταν, κατά το διάστημα που βρισκόμουν στο νησί, κατόπιν εντολής της τότε Ηγεσίας του Π.Σ, λόγω της εμπειρίας και των γνώσεων μου στη διερεύνηση των εμπρησμών (κοινών και σε δάση), με ειδική αποστολή τη συνδρομή μου στις τοπικές ανακριτικές αρχές για τη διενέργεια έρευνας άλλης μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί, είδα ο ίδιος να ρίχνεται, προφανώς με πιστόλι, φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο από φουσκωτό (γκρι χρώματος και χωρίς διακριτικά) σκάφος, που είχε πλησιάσει τις ακτές, με 2-3 άτομα εντός αυτού, και να ξεσπάει αμέσως εξ αιτίας της νέα δασική πυρκαγιά σε άλλο σημείο του δάσους. Ενημέρωσα την Ηγεσία Π.Σ και τις τοπικές ανακριτικές αρχές και άμεσα σκάφος του Λ.Σ το καταδίωξε χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το σκάφος εξαφανίσθηκε άμεσα στα τουρκικά ύδατα. Εντόπισα και περισυνέλεξα τον εμπρηστικό μηχανισμό - πειστήριο, τον οποίο παρέδωσα στις τοπικές αρχές για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, όπως σχηματισμό σχετικής δικογραφίας για εμπρησμό δάσους με πρόθεση, αποστολή του μηχανισμού στα εγκληματολογικά εργαστήρια κ.α


Σημείωση(*): Από την προσωπική εμπειρία του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ, ε.α.